A kép csak illusztráció!
Töltött káposzta bulgurral (12 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg pulykahús
- 150 g füstölt kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 1 bögre bulgur
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A káposztafejet leveleire szedjük, átöblítjük, hogy ne legyen túlzottan savanyú.
- A bulgurt 2 evőkanál olajon megpirítjuk, felöntjük kettő bögre forró vízzel, és lefedve főzzük, míg beszívja az egész víz mennyiséget.
- A darált húst összekeverjük a bulgurral, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd beletekerjük a levelekbe.
- Egy fazék alját kibélelünk a maradék káposztalevelek felével, erre rétegezzük a tekercseket, a tetejét betakarjuk a kolbász darabkákkal, és ismét káposztalevél következik.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje teljesen a töltött káposztákat, és bő másfél órán keresztül készre főzzük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
253,7 kcal | 21,6 g | 11,4 g | 24,7 g |