Töltött káposzta bulgurral

A kép csak illusztráció!

Töltött káposzta bulgurral (12 személyre)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg pulykahús
  • 150 g füstölt kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre bulgur
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A káposztafejet leveleire szedjük, átöblítjük, hogy ne legyen túlzottan savanyú.
  2. A bulgurt 2 evőkanál olajon megpirítjuk, felöntjük kettő bögre forró vízzel, és lefedve főzzük, míg beszívja az egész víz mennyiséget.
  3. A darált húst összekeverjük a bulgurral, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd beletekerjük a levelekbe.
  4. Egy fazék alját kibélelünk a maradék káposztalevelek felével, erre rétegezzük a tekercseket, a tetejét betakarjuk a kolbász darabkákkal, és ismét káposztalevél következik.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje teljesen a töltött káposztákat, és bő másfél órán keresztül készre főzzük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
253,7 kcal 21,6 g 11,4 g 24,7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.