El Camino blog

Horváth Péter blogja

Ismerjék meg Horváth Pétert, aki 1-es típusú cukorbetegként megjárta az El Camino zarándokutat. 800 kilométert tett meg 25 nap alatt, ami egy teljesen egészséges ember számára is nagy kihívás. De miért is érdemes elolvasni a történetét és gondolatait? Mert inspirációt ad mindenki számára, aki úgy érzi, a cukorbetegség irányítja az életét.

Szánjon rá időt Ön is, hogy megérthesse, Horváth Péter hogyan jutott el annak felismeréséig, hogy a mindennapos vércukormérés és inzulinadagolás mellett igenis élhet teljes értékű életet. Ő is lépésről lépésre jutott el idáig. Miért ne sikerülne Önnek is?

Tekintse meg Horváth Péter kisfilmjét!
Tekintse meg Dr. Hidvégi Tibor, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára, diabetológus főorvos kisfilmjét!

Kedves Olvasó!

Bemutatkozás és célok egy kicsit hosszabban

Horváth Péternek hívnak, 1996-ban diagnosztizáltak I.-es típusú cukorbetegséget nálam. Kezdetben napi négyszeri inzulin és megfelelő diéta alkalmazásával indult a kezelésem. Az évek során többfajta inzulint is kipróbáltunk kezelőorvosommal, de nem nagyon sikerült tartós jó eredményt elérni.
1. nap

St. Jean Pied de Port - Roncesvalles 24 km

Amint SJPP-ba értem, bepecsételtettem a zarándoklevelembe és már indultam is. Végre itt vagyok és végre elkezdhetem az utam! Roncesvalles volt az első nap végére az úticélom, ami 24 km túrát jelentett. A táv nem volt sok, de az 1300 méter szintkülönbség elég fárasztó volt. Este rendben megérkeztem és elfoglaltam a szálláshelyemet.
2. nap

Roncesvalles - Pamplona 44 km

A mai nap már könnyebb terepen ment, itt is volt szintkülönbség, de a tegnapihoz képest elenyésző.
3. nap

Pamplona - Puente la Reina 24 km

...soy diabetico... Ez a kifejezés annyit jelent spanyolul: cukorbeteg vagyok. Az első mondatok egyike volt amit megtanultam spanyolul. Ugye azért ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy én diabéteszes vagyok. Egy diabéteszes - direkt nem a cukorbeteg szót használom, mert nem tudok azonosulni a beteg kifejezéssel - számára az inzulin olyan, mint a levegő.
4. nap

Puente la Reina - Villamayor de Monjardin 33 km

Ez a város volt az első, ami magával ragadott. Viszonylag későn értem oda, és miközben a szállást kerestem (Jézus és Mária albergue-t), keresztül kellett mennem az egész belvároson. Tipikus mediterrán belváros. Keskeny, kővel burkolt utcák, 2-3 emeletes házakkal, terekkel és persze a dóm. A házak falán kis ablakok, kis balkonok kovácsoltvas rácsok, korlátok, melyekre kimenni szinte nem is lehet, de arra tökéletes, hogy telerakják virágosládákkal. Minden ablakot fából készített redőnnyel árnyékolnak le, elképesztő építészeti megoldások, kő falak és 1600-1800-as évszámok az ajtók felett. Hihetetlen.
5. nap

Villamayor de Monjardin - Viana 32 km

Villamayor de Monjardin - Viana 32 km