El Camino blog

Ismerjék meg Horváth Pétert, aki 1-es típusú cukorbetegként megjárta az El Camino zarándokutat. 800 kilométert tett meg 25 nap alatt, ami egy teljesen egészséges ember számára is nagy kihívás. De miért is érdemes elolvasni a történetét és gondolatait? Mert inspirációt ad mindenki számára, aki úgy érzi, a cukorbetegség irányítja az életét.

Szánjon rá időt Ön is, hogy megérthesse, Horváth Péter hogyan jutott el annak felismeréséig, hogy a mindennapos vércukormérés és inzulinadagolás mellett igenis élhet teljes értékű életet. Ő is lépésről lépésre jutott el idáig. Miért ne sikerülne Önnek is?

Tekintse meg Horváth Péter kisfilmjét!
Tekintse meg Dr. Hidvégi Tibor, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára, diabetológus főorvos kisfilmjét!

El Camino blog
Bemutatkozás

Bemutatkozás és célok egy kicsit hosszabban

Horváth Péternek hívnak, 1996-ban diagnosztizáltak I.-es típusú cukorbetegséget nálam. Kezdetben napi négyszeri inzulin és megfelelő diéta alkalmazásával indult a kezelésem. Az évek során többfajta inzulint is kipróbáltunk kezelőorvosommal, de nem nagyon sikerült tartós jó eredményt elérni.

El Camino blog
1. nap

St. Jean Pied de Port - Roncesvalles 24 km

Amint SJPP-ba értem, bepecsételtettem a zarándoklevelembe és már indultam is. Végre itt vagyok és végre elkezdhetem az utam! Roncesvalles volt az első nap végére az úticélom, ami 24 km túrát jelentett. A táv nem volt sok, de az 1300 méter szintkülönbség elég fárasztó volt. Este rendben megérkeztem és elfoglaltam a szálláshelyemet.

El Camino blog
2. nap

Roncesvalles - Pamplona 44 km

A mai nap már könnyebb terepen ment, itt is volt szintkülönbség, de a tegnapihoz képest elenyésző.

El Camino blog
3. nap

Pamplona - Puente la Reina 24 km

...soy diabetico...
Ez a kifejezés annyit jelent spanyolul: cukorbeteg vagyok. Az első mondatok egyike volt amit megtanultam spanyolul. Ugye azért ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy én diabéteszes vagyok. Egy diabéteszes - direkt nem a cukorbeteg szót használom, mert nem tudok azonosulni a beteg kifejezéssel - számára az inzulin olyan, mint a levegő.

El Camino blog
4. nap

Puente la Reina - Villamayor de Monjardin 33 km

Ez a város volt az első, ami magával ragadott. Viszonylag későn értem oda, és miközben a szállást kerestem (Jézus és Mária albergue-t), keresztül kellett mennem az egész belvároson. Tipikus mediterrán belváros. Keskeny, kővel burkolt utcák, 2-3 emeletes házakkal, terekkel és persze a dóm. A házak falán kis ablakok, kis balkonok kovácsoltvas rácsok, korlátok, melyekre kimenni szinte nem is lehet, de arra tökéletes, hogy telerakják virágosládákkal. Minden ablakot fából készített redőnnyel árnyékolnak le, elképesztő építészeti megoldások, kő falak és 1600-1800-as évszámok az ajtók felett. Hihetetlen.

bottom-right-corner
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat az alábbi napokon!
Hétfő, szerda, péntek: 10:00-15:00 között
06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Instant, Softclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.
A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a Roche által történő használatuk engedély alapján történik.

E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások Magyarországon kívül másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban a Magyarországon kívül érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.
BGM/WS/C/2020/01v.

Töltse le még ma a DKP applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból!

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!