Stroganoff bélszín

A kép csak illusztráció!

Stroganoff bélszín

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg bélszín
  • 1 kg gomba
  • 40 dkg tejföl (12%-os)
  • 40 dkg tejszín (10%-os)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk paradicsompüré (cukormentes)
  • 2 tk mustár (cukormentes)
  • 2 ek étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk, figyelve rá, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük a gomba mellé. Ugyanebben a serpenyőben, a benne maradt szafton megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Pár perc után megszórjuk liszttel, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, a paradicsompürét és a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal, majd rátesszük a lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk.
  3. Ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával is gazdagíthatjuk az ételt. Basmati rizzsel vagy bulgurral tálalhatjuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2691 KJ/ 641 kcal 53 g 38 g 24 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.