A kép csak illusztráció!
Stroganoff bélszín
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg bélszín
- 1 kg gomba
- 40 dkg tejföl (12%-os)
- 40 dkg tejszín (10%-os)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk paradicsompüré (cukormentes)
- 2 tk mustár (cukormentes)
- 2 ek étolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A gombákat kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon ezt is átpirítjuk, figyelve rá, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük a gomba mellé. Ugyanebben a serpenyőben, a benne maradt szafton megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
- Pár perc után megszórjuk liszttel, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, a paradicsompürét és a mustárt. Ízesítjük sóval, borssal, majd rátesszük a lepirított bélszínt és a gombákat, az egészet összeforgatjuk.
- Ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával is gazdagíthatjuk az ételt. Basmati rizzsel vagy bulgurral tálalhatjuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2691 KJ/ 641 kcal | 53 g | 38 g | 24 g |