Sajtos palacsinta lilahagymával

A kép csak illusztráció!

Sajtos palacsinta lilahagymával

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db lilahagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 ek vaj
  • 3 dl tej (1,5 %-os)
  • 1 db tojás
  • 20 dkg tönkölybúzaliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 10 dkg Gouda sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. 3 evőkanál olívaolajat és 3 evőkanál vajat felhevítünk, hozzáadjuk a lilahagymát, és 10 percig fedő alatt, majd 5 percig fedő nélkül hagyjuk megpuhulni. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
  2. Egy tálba kimérjük a tejet, a tojást, 2 evőkanál puha vajat, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, és jól kikeverjük. A klasszikus palacsintánál sűrűbb lesz a tészta.
  3. Serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, 2 evőkanálnyi masszát a közepére kanalazunk, közepes lángon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  4. Melegen megszórjuk reszelt sajttal, hogy ráolvadjon, és a tetején lilahagymával tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
678 KJ/161 kcal 4,4 g 11 g 10,7 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.