A kép csak illusztráció!
Sajtos palacsinta lilahagymával
HOZZÁVALÓK:
- 3 db lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 5 ek vaj
- 3 dl tej (1,5 %-os)
- 1 db tojás
- 20 dkg tönkölybúzaliszt
- 2 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 10 dkg Gouda sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. 3 evőkanál olívaolajat és 3 evőkanál vajat felhevítünk, hozzáadjuk a lilahagymát, és 10 percig fedő alatt, majd 5 percig fedő nélkül hagyjuk megpuhulni. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
- Egy tálba kimérjük a tejet, a tojást, 2 evőkanál puha vajat, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, és jól kikeverjük. A klasszikus palacsintánál sűrűbb lesz a tészta.
- Serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, 2 evőkanálnyi masszát a közepére kanalazunk, közepes lángon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
- Melegen megszórjuk reszelt sajttal, hogy ráolvadjon, és a tetején lilahagymával tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
678 KJ/161 kcal | 4,4 g | 11 g | 10,7 g |