A kép csak illusztráció!
Zöldséges halerőleves
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg halfilé
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db csiperkegomba
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db tojás
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A halat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, de egészben hagyjuk. A hallal együtt egy nagyobb fazékba tesszük, kb. 1 liter hideg vízzel felöntjük. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, kis lángon puhára főzzük a zöldségeket. Majd leszűrjük a levest, a hagymát kidobjuk, a zöldségeket pedig vékonyra szeleteljük.
- A főtt halat egy tálban villával pépesre törjük, kiszedjük belőle a szálkákat. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
- Tálaláskor a halgombócokat leveses csészékbe tesszük, rászedjük a zöldségeket, majd a leszűrt erőlevest. Forrón tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
605 KJ/ 144 kcal | 17 g | 2,5 g | 13 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.