Zöldséges halerőleves

A kép csak illusztráció!

Zöldséges halerőleves

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg halfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db csiperkegomba
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A halat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, de egészben hagyjuk. A hallal együtt egy nagyobb fazékba tesszük, kb. 1 liter hideg vízzel felöntjük. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, kis lángon puhára főzzük a zöldségeket. Majd leszűrjük a levest, a hagymát kidobjuk, a zöldségeket pedig vékonyra szeleteljük.
  2. A főtt halat egy tálban villával pépesre törjük, kiszedjük belőle a szálkákat. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  3. Tálaláskor a halgombócokat leveses csészékbe tesszük, rászedjük a zöldségeket, majd a leszűrt erőlevest. Forrón tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
605 KJ/ 144 kcal 17 g 2,5 g 13 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.