A kép csak illusztráció!
Zöldségek sajtos rizslepénnyel
HOZZÁVALÓK:
- 2 db padlizsán
- 20 dkg spárga
- 15 dkg gomba
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 4 szál zöldhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 200 g barna rizs
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk útifűmaghéj
- 10 dkg Trappista sajt light szeletelt
- só
- petrezselyem
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
- A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, sózzuk, 20 percig állni hagyjuk. A spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk, sóval, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A gombákat félbevágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paprikát csíkokra szeljük.
- A padlizsánt egy serpenyőben pirosra sütjük, sóval, oregánóval ízesítjük.
- Serpenyőben forró olajon a gombát, hagymát, paprikát összepirítjuk, sóval, borssal, petrezselyemmel megszórjuk. A padlizsánnal és a spárgával összekeverjük.
- A lepényhez a rizst megfőzzük, összekeverjük a liszttel, útifűmaghéjjal, sóval, borssal, bazsalikommal. A masszából kis lepényeket formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Még forrón összerakunk kettő lepénykét, közé sajtot teszünk, így szépen összeolvad. A zöldségekkel frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2150 KJ/ 512 kcal | 77 g | 23 g | 58 g |