Zöldborsógombóc zöldséges barnarizzsel

A kép csak illusztráció!

Zöldborsógombóc zöldséges barnarizzsel

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg zöldborsó
  • 30 dkg zabpehely
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 ek olaj (+ sütéshez)
  • 1 db tojás
  • 3 db sárgarépa
  • 2 tasak barnarizs
  • 1 db leveskocka
  • 1 ek vaj
  • só, petrezselyem
  • zsemlemorzsa forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, külön mérünk 60 dkg-ot, a másik 20 dkg-t a körethez fogjuk felhasználni. A sajtot lereszeljük, a hagymát és a petrezselymet is finomra vágjuk, a répát pedig gyufaszál vékonyra.
  2. A rizst a leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát, egy keveset a rizs főzőlevéből, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Ha kész, belekeverjük a 20 dkg zöldborsót és a petrezselymet.
  3. A gombóchoz a 2 fej hagymát az olajon megpároljuk. Aprítógépben összezúzzuk a borsót meg a hagymát. Tálba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a petrezselymet, a sajtot, és jól összedolgozzuk.
  4. A masszából golyókat formázunk, beleforgatjuk a morzsába, és nem túl forró olajban kb. 10 perc alatt megsütjük. A zöldséges rizzsel tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2715,4 KJ/ 646,5 kcal 27,8 g 25 g 73 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.