A kép csak illusztráció!
Zöldborsógombóc zöldséges barnarizzsel
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg zöldborsó
- 30 dkg zabpehely
- 15 dkg Trappista sajt
- 3 db vöröshagyma
- 1 ek olaj (+ sütéshez)
- 1 db tojás
- 3 db sárgarépa
- 2 tasak barnarizs
- 1 db leveskocka
- 1 ek vaj
- só, petrezselyem
- zsemlemorzsa forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS:
- A zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, külön mérünk 60 dkg-ot, a másik 20 dkg-t a körethez fogjuk felhasználni. A sajtot lereszeljük, a hagymát és a petrezselymet is finomra vágjuk, a répát pedig gyufaszál vékonyra.
- A rizst a leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát, egy keveset a rizs főzőlevéből, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Ha kész, belekeverjük a 20 dkg zöldborsót és a petrezselymet.
- A gombóchoz a 2 fej hagymát az olajon megpároljuk. Aprítógépben összezúzzuk a borsót meg a hagymát. Tálba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a petrezselymet, a sajtot, és jól összedolgozzuk.
- A masszából golyókat formázunk, beleforgatjuk a morzsába, és nem túl forró olajban kb. 10 perc alatt megsütjük. A zöldséges rizzsel tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2715,4 KJ/ 646,5 kcal | 27,8 g | 25 g | 73 g |