A kép csak illusztráció!
Zöldbabos rakott cékla
HOZZÁVALÓK:
- 4 db cékla
- 8 db tojás
- 40 dkg zöldbab
- 10 dkg mangalica szalonna
- 200 g basmati rizs
- 1 db vöröshagyma
- 500 g natúr joghurt
- 3 ek olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
ELKÉSZÍTÉS:
- A céklát a héjában feltesszük főni. A tojásokat is megfőzzük, majd megpucoljuk, felkarikázzuk őket. A cékla miután megfőtt, meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
- A hagymákat és a szalonnát apróra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyőben átpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel.
- Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, beborítjuk az alját a felkarikázott céklával, ezt sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk rajta a zöldbabot, aztán a rizst, majd rátesszük a tojáskarikákat.
- A tetejét beborítjuk a natúr joghurttal és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a joghurt meg nem szilárdul a tetején.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
3295 KJ/ 784 kcal | 26 g | 46 g | 64 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.