zoldbabos-rakott-cekla

A kép csak illusztráció!

Zöldbabos rakott cékla

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db cékla
  • 8 db tojás
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 200 g basmati rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 g natúr joghurt
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • őrölt fűszerkömény

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A céklát a héjában feltesszük főni. A tojásokat is megfőzzük, majd megpucoljuk, felkarikázzuk őket. A cékla miután megfőtt, meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
  2. A hagymákat és a szalonnát apróra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyőben átpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, beborítjuk az alját a felkarikázott céklával, ezt sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk rajta a zöldbabot, aztán a rizst, majd rátesszük a tojáskarikákat.
  4. A tetejét beborítjuk a natúr joghurttal és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a joghurt meg nem szilárdul a tetején.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3295 KJ/ 784 kcal 26 g 46 g 64 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.