A kép csak illusztráció!
Wellington hal
HOZZÁVALÓK:
- 330 g halfilé
- 350 g mirelit spenót
- 200 g tejszínes krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
- 1 db tojás
- só
- bors
- kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- A kiolvasztott halfilékről papírtörlővel felitatjuk a vizet. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés kakukkfűvel.
- A hagymát apróra vágjuk, pár percig olajon dinszteljük és hozzáadjuk a spenótot. Addig pároljuk míg a víz el nem tűnik alóla, utána kihűtjük. Hozzákeverjük a sajtkrémet, sóval, borssal ízesítjük.
- A leveles tészta középső harmadára kenünk 1-2 evőkanálnyit a spenótos masszából, arra teszünk egy halfilét, amire újra spenótos keverék kerül, addig rétegezzük, míg a hal el nem fogy. Tetejére a maradék massza kerül. A tészta kimaradt széleivel becsomagoljuk a halat. Tetejét óvatosan bevagdossuk késsel, és egy tojással megkenjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Bulgurral vagy kölessel tálalhatjuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2119 KJ/ 505 kcal | 25 g | 33 g | 25 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.