Wellington hal

A kép csak illusztráció!

Wellington hal

HOZZÁVALÓK:

  • 330 g halfilé
  • 350 g mirelit spenót
  • 200 g tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta
  • 1 db tojás
  • bors
  • kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kiolvasztott halfilékről papírtörlővel felitatjuk a vizet. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés kakukkfűvel.
  2. A hagymát apróra vágjuk, pár percig olajon dinszteljük és hozzáadjuk a spenótot. Addig pároljuk míg a víz el nem tűnik alóla, utána kihűtjük. Hozzákeverjük a sajtkrémet, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A leveles tészta középső harmadára kenünk 1-2 evőkanálnyit a spenótos masszából, arra teszünk egy halfilét, amire újra spenótos keverék kerül, addig rétegezzük, míg a hal el nem fogy. Tetejére a maradék massza kerül. A tészta kimaradt széleivel becsomagoljuk a halat. Tetejét óvatosan bevagdossuk késsel, és egy tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Bulgurral vagy kölessel tálalhatjuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2119 KJ/ 505 kcal 25 g 33 g 25 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.