A kép csak illusztráció!
Vöröslencse leves
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg vöröslencse
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 1 tk citromlé
- só
- bors
- kakukkfű
- majoranna
ELKÉSZÍTÉS:
- A sárgarépát karikákra vágjuk és a hagymával, majorannával, kakukkfűvel megfőzzük vízben, sózzuk, borsozzuk.
- Ha megpuhultak a zöldségek, a hagymát kivesszük és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a vöröslencsét és 20 perc alatt készre főzzük.
- A végén beleöntjük a főzőtejszínt és a citromlevet. Melegen tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1157 KJ/ 276 kcal | 18 g | 3,5 g | 38,5 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.