Vöröslencse leves

A kép csak illusztráció!

Vöröslencse leves

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 1 tk citromlé
  • bors
  • kakukkfű
  • majoranna

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sárgarépát karikákra vágjuk és a hagymával, majorannával, kakukkfűvel megfőzzük vízben, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha megpuhultak a zöldségek, a hagymát kivesszük és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a vöröslencsét és 20 perc alatt készre főzzük.
  3. A végén beleöntjük a főzőtejszínt és a citromlevet. Melegen tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1157 KJ/ 276 kcal 18 g 3,5 g 38,5 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.