A kép csak illusztráció!
Vaníliás-zabos pohárdesszert
HOZZÁVALÓK:
- 5 dl tej (1,5%-os)
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg natúr joghurt
- 10 dkg édesítőszer (eritrit)
- 1 ek kókuszzsír
- 5 dkg zabpehely
- 2,5 dkg dió
- 2,5 dkg kókuszchips
ELKÉSZÍTÉS:
- 4 dl tejet felteszünk forrni, a többiben simára keverjük a pudingport. A tejhez csorgatjuk a pudingos tejet, és lassú tűzőn, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Letakarjuk folpackkal, majd hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt pudingot robotgéppel fellazítjuk, hozzákeverjük a joghurtot és az eritrit édesítőszert.
- A kókuszzsírt felolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a zabpelyhet, a durvára tört diót és a kókuszchipset, 1-2 percet sütjük. Ha kicsit megpirult, lehúzzuk a tűzről.
- Pohárba kanalazzuk egymásra rétegezve a ropogós zabkeveréket és a krémet.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1106 KJ/ 263 kcal | 9,3 g | 15 g | 22 g |