Vaníliás-zabos pohárdesszert

A kép csak illusztráció!

Vaníliás-zabos pohárdesszert

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl tej (1,5%-os)
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg édesítőszer (eritrit)
  • 1 ek kókuszzsír
  • 5 dkg zabpehely
  • 2,5 dkg dió
  • 2,5 dkg kókuszchips

ELKÉSZÍTÉS:

  1. 4 dl tejet felteszünk forrni, a többiben simára keverjük a pudingport. A tejhez csorgatjuk a pudingos tejet, és lassú tűzőn, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Letakarjuk folpackkal, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt pudingot robotgéppel fellazítjuk, hozzákeverjük a joghurtot és az eritrit édesítőszert.
  3. A kókuszzsírt felolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a zabpelyhet, a durvára tört diót és a kókuszchipset, 1-2 percet sütjük. Ha kicsit megpirult, lehúzzuk a tűzről.
  4. Pohárba kanalazzuk egymásra rétegezve a ropogós zabkeveréket és a krémet.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
1106 KJ/ 263 kcal 9,3 g 15 g 22 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.