A kép csak illusztráció!
Vaníliakrémes diós
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg eritrit (édesítőszer)
- 20 dkg darált dió
- 1 mk őrölt fahéj
- 4 dl tej (1,5 %-os)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg poreritrit
- 1 ek rum
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojások fehérjét csipetnyi sóval és az eritrittel kemény habbá verjük, összeforgatjuk a dióval, fahéjjal. A masszát 2 adagra osztjuk. 180 fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben egymás után kb. 15 percig sütjük. Ha már kicsit kihűltek, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejet a pudingporral megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a poreritrittel, majd beledolgozzuk a pudingot és a rumot.
- A tésztalapokat félbe vágjuk (így 4 lapot kapunk). A krémet is 4 részre osztjuk.
- Az első lapot tálcára fektetjük, megkenjük krémmel, rátesszük a következő lapot. Így rétegezzük, amíg a 4.lap tetejére is rákerül a krém. A tetejét darált dióval megszórjuk. Felszeletelés előtt hűtőben pihentetjük 4 órát.
Kalóriatartalom* (1 szeletre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
790,5 KJ/ 188 kcal | 4,2 g | 17,4 g | 5,3 g |