A kép csak illusztráció!
Uborkás görögdinnye-saláta
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg görögdinnye
- 1 db kígyóuborka
- ½ db lilahagyma
- 10 dkg feta sajt
- 2 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- mentalevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A görögdinnyét kimagozzuk, kockára vágjuk. Az uborkát is felkockázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük az apróra vágott lilahagymát a citromlével és hagyjuk állni 10 percig. Majd hozzá keverjük az olívaolajat, és óvatosan beleforgatjuk a görögdinnyés uborkát.
- A feta sajtot a tetejére morzsoljuk és mentalevéllel díszítjük.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
704 KJ/ 168 kcal | 5,5 g | 11 g | 12 g |