Uborkás görögdinnye-saláta

A kép csak illusztráció!

Uborkás görögdinnye-saláta

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg görögdinnye
  • 1 db kígyóuborka
  • ½ db lilahagyma
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • mentalevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A görögdinnyét kimagozzuk, kockára vágjuk. Az uborkát is felkockázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük az apróra vágott lilahagymát a citromlével és hagyjuk állni 10 percig. Majd hozzá keverjük az olívaolajat, és óvatosan beleforgatjuk a görögdinnyés uborkát.
  3. A feta sajtot a tetejére morzsoljuk és mentalevéllel díszítjük.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
704 KJ/ 168 kcal 5,5 g 11 g 12 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.