Túrós pite

A kép csak illusztráció!

Túrós pite

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg Graham liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 55 dkg túró (félzsíros)
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • ½ csomag sütőpor
  • 16 g vaníliás eritrit
  • 2 ek búzadara

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet, az eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk egy tojás sárgáját és 5 dkg túrót. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába becsomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez 10 dkg eritritet és a vaníliás eritritet elkeverjük 2 tojással, hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját, 50 dkg túrót és a búzadarát. Jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az egyiket kiolajozott, lisztezett tepsire fektetjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
  4. Tetejét egy felvert tojással megkenjük, és villával becsíkozzuk díszítésképpen. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
17557 KJ/ 4180 kcal 158 g 232 g 324 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.