A kép csak illusztráció!
Túrós pite
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg Graham liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg eritrit
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 55 dkg túró (félzsíros)
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- ½ csomag sütőpor
- 16 g vaníliás eritrit
- 2 ek búzadara
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet, az eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk egy tojás sárgáját és 5 dkg túrót. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába becsomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
- A töltelékhez 10 dkg eritritet és a vaníliás eritritet elkeverjük 2 tojással, hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját, 50 dkg túrót és a búzadarát. Jól összedolgozzuk.
- A tésztát két egyforma részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az egyiket kiolajozott, lisztezett tepsire fektetjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
- Tetejét egy felvert tojással megkenjük, és villával becsíkozzuk díszítésképpen. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
17557 KJ/ 4180 kcal | 158 g | 232 g | 324 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.