A kép csak illusztráció!
Túrórudi szelet
HOZZÁVALÓK:
- 200 g teljes kiőrlésű keksz (cukormentes)
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 30 g+1 ek eritrit (édesítőszer)
- 85 g+20g kókuszolaj
- 10 g zselatinpor
- 4 ek víz
- 2 dl habtejszín
- 500 g krémtúró (zsírszegény)
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g étcsokoládé (70%-os)
- 100 g diabetikus tejcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A kekszet késes aprítóban összetörjük. Hozzáadjuk a kakaóport, 1 evőkanál eritritet, elkeverjük, majd 85 g olvasztott kókuszolajat öntünk bele. Összedolgozzuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
- A zselatint egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, és elkeverjük. Alacsony lángon felmelegítjük, kevergetve hozzáadunk 1 dl tejszínt és csomómentesre keverjük. Ha feloldódott, félretesszük picit hűlni.
- A túrót kikeverjük a maradék tejszínnel, a citrom reszelt héjával és 30 g édesítőszerrel. A zselatinos keveréket lassan a túrókrémbe csurgatjuk. Teljesen eldolgozzuk a krémet, majd a kekszes alapra kanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük min. 4-6 órára.
- A csokoládét összetörjük, felolvasztjuk, majd belekeverünk 20 g olvasztott kókuszolajat. A túrókrémre öntjük, elegyengetjük. Visszatesszük a hűtőbe, míg a csoki megdermed.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1104 KJ/ 263 kcal | 8,5 g | 18 g | 18,6 g |