A kép csak illusztráció!
Tonhalas-borsós kuszkusz
HOZZÁVALÓK:
- 100 g zöldborsó
- 120 g tonhalkonzerv
- 100 g kuszkusz
- 40 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3 dl zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors, curry, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk.
- Megszórjuk curryvel, hozzátesszük a zöldségalaplevet és citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
- Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1514 KJ/ 360,5 kcal | 25 g | 7,2 g | 48,5 g |