Tonhalas-borsós kuszkusz

A kép csak illusztráció!

Tonhalas-borsós kuszkusz

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g zöldborsó
  • 120 g tonhalkonzerv
  • 100 g kuszkusz
  • 40 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 30 ml citromlé
  • só, bors, curry, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk.
  2. Megszórjuk curryvel, hozzátesszük a zöldségalaplevet és citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1514 KJ/ 360,5 kcal 25 g 7,2 g 48,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.