Tonhalas babsaláta

A kép csak illusztráció!

Tonhalas babsaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg főtt fehér bab
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg tonhalkonzerv
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A babot lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk. A rozmaringágat és a kakukkfüvet felaprítjuk. A paradicsomokat félbe, a paprikákat kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a babot, a hagymát, a paradicsomot, paprikát, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal.
  3. A citrom kifacsart levét és az olívaolajat a salátára csepegtetjük, 30 percig hagyjuk állni.
  4. Tálalás előtt a tonhalat lecsepegtetjük és a salátára morzsoljuk. Pirítóssal tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1190 KJ/ 283 kcal 19 g 9 g 31 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.