A kép csak illusztráció!
Tonhalas babsaláta
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg főtt fehér bab
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db citrom
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg tonhalkonzerv
- 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- kakukkfű
- petrezselyem
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A babot lecsepegtetjük. A hagymát apróra vágjuk. A rozmaringágat és a kakukkfüvet felaprítjuk. A paradicsomokat félbe, a paprikákat kockákra vágjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a babot, a hagymát, a paradicsomot, paprikát, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal.
- A citrom kifacsart levét és az olívaolajat a salátára csepegtetjük, 30 percig hagyjuk állni.
- Tálalás előtt a tonhalat lecsepegtetjük és a salátára morzsoljuk. Pirítóssal tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1190 KJ/ 283 kcal | 19 g | 9 g | 31 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.