Töltött szőlőlevelek

A kép csak illusztráció!

Töltött szőlőlevelek

HOZZÁVALÓK:

  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 dkg basmati rizs
  • 1 ek olaj
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2 ek pirított fenyőmag
  • 20 db szőlőlevél (konzervben)
  • 1 db citrom
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük 1 dl vízzel, beledobjuk a zöldségleveskockát és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A rizshez keverjük a pirított fenyőmagot és az aprított petrezselymet.
  2. A szőlőleveleket leöblítjük, két levelet egymásra fektetünk és 1 evőkanálnyi rizsmasszát halmozunk rá. A szár felőli oldaláról feltekerjük a leveleket, két végüket benyomkodjuk. Tálba fektetjük és meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és lefedve 30 percig főzzük. Levesszük a fedőt és még további 10-15 percig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ebben a maradék kis lében hagyjuk kihűlni.
  3. Tálkákban tálalva előételként kínálhatjuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
676 KJ/ 161 kcal 4 g 9 g 16 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.