
A kép csak illusztráció!
Töltött szőlőlevelek
HOZZÁVALÓK:
- 1 darab vöröshagyma
- 5 dkg basmati rizs
- 1 ek olaj
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 ek pirított fenyőmag
- 20 db szőlőlevél (konzervben)
- 1 db citrom
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük 1 dl vízzel, beledobjuk a zöldségleveskockát és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A rizshez keverjük a pirított fenyőmagot és az aprított petrezselymet.
- A szőlőleveleket leöblítjük, két levelet egymásra fektetünk és 1 evőkanálnyi rizsmasszát halmozunk rá. A szár felőli oldaláról feltekerjük a leveleket, két végüket benyomkodjuk. Tálba fektetjük és meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és lefedve 30 percig főzzük. Levesszük a fedőt és még további 10-15 percig főzzük, amíg a leve elpárolog. Ebben a maradék kis lében hagyjuk kihűlni.
- Tálkákban tálalva előételként kínálhatjuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
676 KJ/ 161 kcal | 4 g | 9 g | 16 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.