A kép csak illusztráció!
Töltött káposzta diétásan
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 500 g darált pulykacomb
- 1 db tojás
- 150 g bulgur
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb db füstölt kolbász
- só
- bors
- fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A darált húst összedolgozzuk a bulgurral, a tojással, az apróra vágott vörös-és fokhagymával, majd ízesítjük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
- A káposztalevelekből kivágjuk a vastag középső erezetet, és darabokra vágva megtöltjük a masszával. Feltekerjük a megtöltött leveleket.
- Egy nagy lábos aljába tesszük a szálas káposzta felét, majd rájön a töltelékes gombóc, aztán a tetejére a maradék káposzta. Az íz kedvéért egy darab füstölt kolbászt is teszünk bele. Amikor elkészült a rétegzés, felengedjük vízzel, amikor felforrt, a tetejére szórunk egy kis fűszerpaprikát. 40-45 perc alatt elkészül a diétás töltött káposzta, amit zsírszegény tejföllel tálalhatunk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1245 KJ/ 296 kcal | 25 g | 8 g | 27 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.