Töltött káposzta diétásan

A kép csak illusztráció!

Töltött káposzta diétásan

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 g darált pulykacomb
  • 1 db tojás
  • 150 g bulgur
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb db füstölt kolbász
  • bors
  • fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A darált húst összedolgozzuk a bulgurral, a tojással, az apróra vágott vörös-és fokhagymával, majd ízesítjük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
  2. A káposztalevelekből kivágjuk a vastag középső erezetet, és darabokra vágva megtöltjük a masszával. Feltekerjük a megtöltött leveleket.
  3. Egy nagy lábos aljába tesszük a szálas káposzta felét, majd rájön a töltelékes gombóc, aztán a tetejére a maradék káposzta. Az íz kedvéért egy darab füstölt kolbászt is teszünk bele. Amikor elkészült a rétegzés, felengedjük vízzel, amikor felforrt, a tetejére szórunk egy kis fűszerpaprikát. 40-45 perc alatt elkészül a diétás töltött káposzta, amit zsírszegény tejföllel tálalhatunk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1245 KJ/ 296 kcal 25 g 8 g 27 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.