Tojásos burgonyasaláta húsgombóccal

A kép csak illusztráció!

Tojásos burgonyasaláta húsgombóccal

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 5 db tojás
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 10 dkg majonéz
  • 15 dkg zöldborsó konzerv
  • 1 db Graham zsemle (szikkadt)
  • 60 dkg darált pulykahús
  • 1 tk mustár
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 ek borecet
  • bors
  • snidling

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Az egyik hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a hagymát a borecettel, a mustárral, és a húslevessel (1 dl-t készítünk a leveskockából), majd beletesszük a felkarikázott burgonyát, és 30 percig pihentetjük. 4 darab tojást keményre főzünk.
  2. A húsgombóchoz a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A másik hagymát is meghámozzuk, apróra összevágjuk és egy nagyobb serpenyőben pár csepp olajon megfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst, a zsemlét, egy tojást és sóval, borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, kb. 20 darab kis golyót készítünk, tepsire tesszük és sütőben 30 percig sütjük 180 fokon.
  3. A gombát a maradék kis olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk.
  4. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, sóval, borssal és beletesszük a hagymás burgonyát. Hozzáadjuk a leszűrt borsót, a cikkekre felvágott főtt tojásokat, és óvatosan összekeverjük.
  5. Tányérra tesszük a salátát, megszórjuk az összevágott snidlinggel, rátesszük a pirított gombát. Mellétálaljuk a sült húsgolyókat.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1279 KJ/ 305 kcal 18 g 17 g 16 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/X/01-06v.