A kép csak illusztráció!
Tojásos burgonyasaláta húsgombóccal
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 5 db tojás
- 3 ek olívaolaj
- 1,5 dl natúr joghurt
- 10 dkg majonéz
- 15 dkg zöldborsó konzerv
- 1 db Graham zsemle (szikkadt)
- 60 dkg darált pulykahús
- 1 tk mustár
- 1 db húsleveskocka
- 2 ek borecet
- só
- bors
- snidling
ELKÉSZÍTÉS:
- A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Az egyik hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a hagymát a borecettel, a mustárral, és a húslevessel (1 dl-t készítünk a leveskockából), majd beletesszük a felkarikázott burgonyát, és 30 percig pihentetjük. 4 darab tojást keményre főzünk.
- A húsgombóchoz a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A másik hagymát is meghámozzuk, apróra összevágjuk és egy nagyobb serpenyőben pár csepp olajon megfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst, a zsemlét, egy tojást és sóval, borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, kb. 20 darab kis golyót készítünk, tepsire tesszük és sütőben 30 percig sütjük 180 fokon.
- A gombát a maradék kis olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk.
- A joghurtot elkeverjük a majonézzel, sóval, borssal és beletesszük a hagymás burgonyát. Hozzáadjuk a leszűrt borsót, a cikkekre felvágott főtt tojásokat, és óvatosan összekeverjük.
- Tányérra tesszük a salátát, megszórjuk az összevágott snidlinggel, rátesszük a pirított gombát. Mellétálaljuk a sült húsgolyókat.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1279 KJ/ 305 kcal | 18 g | 17 g | 16 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.