A kép csak illusztráció!
Tofu kesudiós rizzsel
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg basmati rizs
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db pritaminpaprika
- 15 dkg zöldborsó
- 4 ek olívaolaj
- 5 dkg kesudió
- 30 dkg tofu
- 2 kk citromlé
- só
- majoránna
- kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- A rizst az előírás szerint megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat felaprítjuk, a répát, cukkinit, paprikát feldaraboljuk.
- Serpenyőben 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a répát, paprikát, cukkinit, majd a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük ízlés szerint és összepároljuk.
- A kesudiót teflon bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A tofut felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
- A zöldségeket és a rizst alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegtetjük. A tofukockákkal és a kesudióval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2222 KJ/ 529 kcal | 17 g | 22 g | 67 g |