Tofu kesudiós rizzsel

A kép csak illusztráció!

Tofu kesudiós rizzsel

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg basmati rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db pritaminpaprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dkg kesudió
  • 30 dkg tofu
  • 2 kk citromlé
  • majoránna
  • kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A rizst az előírás szerint megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat felaprítjuk, a répát, cukkinit, paprikát feldaraboljuk.
  2. Serpenyőben 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a répát, paprikát, cukkinit, majd a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük ízlés szerint és összepároljuk.
  3. A kesudiót teflon bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A tofut felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk.
  4. A zöldségeket és a rizst alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegtetjük. A tofukockákkal és a kesudióval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2222 KJ/ 529 kcal 17 g 22 g 67 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.