Tiroli spenótgombócok

A kép csak illusztráció!

Tiroli spenótgombócok

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg szikkadt félbarna kenyér
  • 15 dkg spenót
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 dl tej (1,5 %-os)
  • 2 darab tojás
  • 1 púpos evőkanál Graham liszt
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • zsályalevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kenyeret apróra kockázzuk, egy tepsire szórjuk és előmelegített sütőben 100 fokon 15 percig szárítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat felforrósítunk és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát, majd a spenóttal még kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. A spenótot jól összekeverjük a tejjel, a tojásokkal, a kenyérrel, a sajttal és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig hagyjuk állni.
  4. A masszából 12 gombócot formázunk. Gyöngyöző sós vízben kb. 15 percig főzzük. A kész gombócokat kiemeljük szűrőlapáttal és lecsepegtetjük.
  5. A maradék vajon a zsályát kicsit megpirítjuk. Tálaláskor a gombócokra locsoljuk és a parmezánnal frissen megszórva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2075 KJ/ 494 kcal 20 g 32 g 31 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.