
A kép csak illusztráció!
Tiroli spenótgombócok
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg szikkadt félbarna kenyér
- 15 dkg spenót
- 1 darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 evőkanál vaj
- 1 dl tej (1,5 %-os)
- 2 darab tojás
- 1 púpos evőkanál Graham liszt
- 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- zsályalevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A kenyeret apróra kockázzuk, egy tepsire szórjuk és előmelegített sütőben 100 fokon 15 percig szárítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot felkockázzuk.
- Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat felforrósítunk és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát, majd a spenóttal még kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
- A spenótot jól összekeverjük a tejjel, a tojásokkal, a kenyérrel, a sajttal és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig hagyjuk állni.
- A masszából 12 gombócot formázunk. Gyöngyöző sós vízben kb. 15 percig főzzük. A kész gombócokat kiemeljük szűrőlapáttal és lecsepegtetjük.
- A maradék vajon a zsályát kicsit megpirítjuk. Tálaláskor a gombócokra locsoljuk és a parmezánnal frissen megszórva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2075 KJ/ 494 kcal | 20 g | 32 g | 31 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.