A kép csak illusztráció!
Tárkonyos zöldbableves
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 2 darab zellerszár
- 30 dkg csirkecombfilé
- 2 evőkanál olaj
- 50 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- só
- bors
- babérlevél
- tárkony
ELKÉSZÍTÉS:
- A sárga-és fehérrépát meghámozzuk, a zellerszárral együtt felkarikázzuk. A húst felkockázzuk, sózzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított répákat, a feldarabolt zöldbabot és felöntjük kb. 2 liter vízzel.
- Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a friss tárkonyt, sózzuk és lefedve 30 percig főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl levessel, a majd a többi leveshez adjuk. Összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1221 KJ/ 291 kcal | 21 g | 15 g | 13 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.