Tárkonyos zöldbableves

A kép csak illusztráció!

Tárkonyos zöldbableves

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 2 darab zellerszár
  • 30 dkg csirkecombfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • bors
  • babérlevél
  • tárkony

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sárga-és fehérrépát meghámozzuk, a zellerszárral együtt felkarikázzuk. A húst felkockázzuk, sózzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított répákat, a feldarabolt zöldbabot és felöntjük kb. 2 liter vízzel.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a friss tárkonyt, sózzuk és lefedve 30 percig főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl levessel, a majd a többi leveshez adjuk. Összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1221 KJ/ 291 kcal 21 g 15 g 13 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.