A kép csak illusztráció!

Szilvás csokoládétorta (12 szelet)

HOZZÁVALÓK:

  • 5 darab tojás
  • 15 szem szilva
  • 100 g eritrit (édesítőszer)
  • 1 csomag cukormentes vaníliáscukor
  • 200 g vaj
  • 50 g barna rizsliszt
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 150 g mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A szilvákat cikkekre vágjuk. A tojások sárgáját az édesítőszerrel, vaníliával és fahéjjal kemény habbá verjük. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük.
  2. Összekeverjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tojásos keverékhez öntjük. A tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  3. 28 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett formába öntjük a masszát, és a szilvacikkekkel kirakjuk a tetejét. Ízlés szerint fahéjas édesítőszerrel megszórhatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1150 KJ/ 274 kcal 8 g 21 g 14 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.