A kép csak illusztráció!
Szilvás csokoládétorta (12 szelet)
HOZZÁVALÓK:
- 5 darab tojás
- 15 szem szilva
- 100 g eritrit (édesítőszer)
- 1 csomag cukormentes vaníliáscukor
- 200 g vaj
- 50 g barna rizsliszt
- 50 g tápiókakeményítő
- 150 g mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A szilvákat cikkekre vágjuk. A tojások sárgáját az édesítőszerrel, vaníliával és fahéjjal kemény habbá verjük. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük.
- Összekeverjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tojásos keverékhez öntjük. A tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
- 28 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett formába öntjük a masszát, és a szilvacikkekkel kirakjuk a tetejét. Ízlés szerint fahéjas édesítőszerrel megszórhatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1150 KJ/ 274 kcal | 8 g | 21 g | 14 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.