A kép csak illusztráció!
Szilvás gombóc
HOZZÁVALÓK:
- 400 g sovány túró
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 db tojás
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 4 ek eritrit (édesítőszer)
- 6 szem szilva
- 100 g őrölt mandula
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A túrót a liszttel, tojásokkal, folyékony édesítőszerrel és egy kevés fahéjjal összekeverjük. Érdemes krémes állagú túrót választani.
- A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. A por alakú édesítőszert összekeverjük fahéjjal, majd a szilvákra kanalazunk belőle a mag helyére. A maradék fahéjas édesítőszerrel összekeverjük az őrölt mandulát és félretesszük.
- Vizes tenyérrel a tésztából 1-2 evőkanálnyi mennyiséget a tenyerünkbe veszünk, ráhelyezzük a szilvát, majd bebugyolálva gombócot formázunk belőle. Enyhén sós forrásban lévő vízbe tesszük őket. Miután feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük őket, lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas mandulában.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 darab):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
440 KJ/ 105 kcal | 7 g | 6 g | 6 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.