A kép csak illusztráció!
Székelykáposzta gombával és babbal
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg savanyú káposzta
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 35 dkg vörös babkonzerv
- 4 ek tejföl
- 4 db babérlevél
- 2 ek fűszerpaprika
- só, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Forró olajon a hagymákat üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és majorannával, 2-3 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 5 dl vízzel, lefedve 10 percig főzzük.
- Hozzákeverjük a káposztát, a babérlevelet, és tovább főzzük kb. 30 percet. Amikor a káposzta megpuhult, beleforgatjuk a vörösbabot, és további 5 perc alatt készre főzzük, majd a babérleveleket kivesszük.
- A káposztát 1-1 evőkanál tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1131 KJ/ 269 kcal | 16 g | 11 g | 29 g |