Székelykáposzta gombával és babbal

A kép csak illusztráció!

Székelykáposzta gombával és babbal

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 35 dkg vörös babkonzerv
  • 4 ek tejföl
  • 4 db babérlevél
  • 2 ek fűszerpaprika
  • só, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Forró olajon a hagymákat üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és majorannával, 2-3 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 5 dl vízzel, lefedve 10 percig főzzük.
  2. Hozzákeverjük a káposztát, a babérlevelet, és tovább főzzük kb. 30 percet. Amikor a káposzta megpuhult, beleforgatjuk a vörösbabot, és további 5 perc alatt készre főzzük, majd a babérleveleket kivesszük.
  3. A káposztát 1-1 evőkanál tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
1131 KJ/ 269 kcal 16 g 11 g 29 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.