A kép csak illusztráció!
Sültpaprika-krémleves sajtos bundáskenyérrel
HOZZÁVALÓK:
- 4 db kápia paprika
- 4 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
- 2 db tojás
- 5 dkg sajtkrém
- 1 dl olaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A paprikákat szeletekre vágjuk és a fokhagymával együtt tepsire rakjuk, forró sütőben 30 perc alatt megpirítjuk. Fél órát pihentetjük, majd lehúzzuk a héját.
- A paradicsomot és a hagymát összeaprítjuk. Két evőkanál forró olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a sült paprikát, felöntjük 5 dl vízzel, puhára pároljuk. A sült fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón kinyomva a leveshez adjuk, összeforraljuk, majd krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A kenyerek héját levágjuk, és a szeletek felét sajtkrémmel megkenjük, a maradék kenyérrel beborítjuk. A tojást felverjük, és a kenyereket jól megmártjuk benne. A forró olajban aranyszínűre sütjük.
- A sajtkrémes bundáskenyereket átlósan félbevágva a leveshez kínáljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1732 KJ/ 412 kcal | 9 g | 31 g | 24 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.