Sült lazac spárgával, kapros szósszal

A kép csak illusztráció!

Sült lazac spárgával, kapros szósszal

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g lazacfilé
  • 500 g zöldspárga
  • 400 g újkrumpli
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 db citrom
  • 3 ek olaj
  • bors
  • friss kapor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A krumplit megmossuk, szárazra töröljük és a nagyobb darabokat félbe vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal vagy krumplifűszer keverékkel. Kevés olajjal meglocsoljuk és kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben többször átforgatjuk.
  2. A spárga szárának végéből levágunk, a többi részét enyhén sós vízben 5 percig pároljuk. Egy evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, enyhén megpirítjuk benne a spárgákat.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe bőrével lefelé beletesszük a lazacot és kb. 3 perc alatt megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor fehéredni kezd a húsa, óvatosan megfordítjuk, 5 perc alatt átsütjük.
  4. A görög joghurtot kikeverjük sóval, borssal, citromlével és apróra vágott kaporral.
  5. A lazacot a spárgával, újkrumplival és a kapros joghurttal tálaljuk, a tetején citromkarikával.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1323 KJ/ 315 kcal 24 g 15 g 23 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.