A kép csak illusztráció!
Sült lazac spárgával, kapros szósszal
HOZZÁVALÓK:
- 400 g lazacfilé
- 500 g zöldspárga
- 400 g újkrumpli
- 3 ek görög joghurt
- 1 db citrom
- 3 ek olaj
- só
- bors
- friss kapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A krumplit megmossuk, szárazra töröljük és a nagyobb darabokat félbe vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal vagy krumplifűszer keverékkel. Kevés olajjal meglocsoljuk és kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben többször átforgatjuk.
- A spárga szárának végéből levágunk, a többi részét enyhén sós vízben 5 percig pároljuk. Egy evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, enyhén megpirítjuk benne a spárgákat.
- Ugyanebbe a serpenyőbe bőrével lefelé beletesszük a lazacot és kb. 3 perc alatt megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor fehéredni kezd a húsa, óvatosan megfordítjuk, 5 perc alatt átsütjük.
- A görög joghurtot kikeverjük sóval, borssal, citromlével és apróra vágott kaporral.
- A lazacot a spárgával, újkrumplival és a kapros joghurttal tálaljuk, a tetején citromkarikával.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1323 KJ/ 315 kcal | 24 g | 15 g | 23 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.