A kép csak illusztráció!
Sült kacsamell gombás-gesztenyés raguval
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg csiperkegomba (apró)
- 1 db alma
- 1 db gránátalma
- 4 fél kacsamellfilé
- 20 dkg előfőzött gesztenye
- 2 ek olaj
- 1 ek vaj
- 10 dkg aszalt áfonya (cukormentes)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl narancslé (100 %-os)
- só
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A körethez a gombát kisebb darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk, a gránátalmát kimagozzuk.
- A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal, és bőrös oldalukkal lefelé a melleket aranybarnára pirítjuk (4-5 perc), megfordítva további 3 percig sütjük, közben borsozzuk. Majd bőrös oldalukkal felfelé tepsibe áttesszük és a sütőben 10-15 percig sütjük.
- A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, a gesztenyét, az almát, az aszalt gyümölcsöt, sózzuk, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és narancslével. Pár percig forraljuk, tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
- A húst felszeleteljük, a gombás-gesztenyés raguval tányérra rendezzük, és megszórjuk a gránátalma magokkal.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2942 KJ/ 701 kcal | 31 g | 38 g | 57 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.