Spenótos rakott tészta

A kép csak illusztráció!

Spenótos rakott tészta

HOZZÁVALÓK:

  • 35 dkg durumtészta
  • 6 db tojás
  • 45 dkg spenót
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg sült karaj
  • 15 dkg Trappista sajt füstölt
  • só, bors, reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A tojásokból 3 darabot keményre főzünk.
  2. A felhevített olajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk, sűrű krémesre főzzük.
  3. A másik 3 tojást szétválasztjuk, a tojások sárgáját a spenóthoz keverjük (ne legyen már forró a szósz), a tojásfehérjéket habbá verjük. A spenótszószt összekeverjük a tésztával, majd az egészbe beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Egy magasabb falú tálat kiolajozunk, és belesimítjuk a tészta felét. Megkenjük a tejföl felével, elhelyezzük rajta a 3 darab vékony csíkokra szeletelt főtt tojásokat, megsózzuk, megszórjuk a csíkokra vágott sült hússal. Rásimítjuk a többi tésztát.
  5. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 30-35 percet sütjük.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
37366 KJ/ 890 kcal 47 g 42 g 79 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.