A kép csak illusztráció!
Spenótos rakott tészta
HOZZÁVALÓK:
- 35 dkg durumtészta
- 6 db tojás
- 45 dkg spenót
- 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg sült karaj
- 15 dkg Trappista sajt füstölt
- só, bors, reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A tojásokból 3 darabot keményre főzünk.
- A felhevített olajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk, sűrű krémesre főzzük.
- A másik 3 tojást szétválasztjuk, a tojások sárgáját a spenóthoz keverjük (ne legyen már forró a szósz), a tojásfehérjéket habbá verjük. A spenótszószt összekeverjük a tésztával, majd az egészbe beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Egy magasabb falú tálat kiolajozunk, és belesimítjuk a tészta felét. Megkenjük a tejföl felével, elhelyezzük rajta a 3 darab vékony csíkokra szeletelt főtt tojásokat, megsózzuk, megszórjuk a csíkokra vágott sült hússal. Rásimítjuk a többi tésztát.
- A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 30-35 percet sütjük.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
37366 KJ/ 890 kcal | 47 g | 42 g | 79 g |