Spagetti padlizsánraguval

A kép csak illusztráció!

Spagetti padlizsánraguval

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g padlizsán
  • 150 g paradicsom
  • 150 g vöröshagyma
  • 50 g olívabogyó (magozott)
  • 2 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ek olívaolaj
  • 0,5 dl borecet
  • 320 g durumspagetti
  • 40 g reszelt parmezán sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A padlizsánt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál sóval, majd egy szűrőtálban hagyjuk 30 percet pihenni. A paradicsomokat meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a szárzellert vékony karikákra, az olívabogyókat félbe vágjuk.
  2. Két evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert és az olívabogyót, mérsékelt lángon 20 percig főzzük.
  3. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk és 4 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a mártást és a borecetet, további 3-4 percig főzzük, a végén sózzuk, borssal is meghintjük.
  4. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a padlizsánragut, és parmezán sajttal megszórjuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2536 KJ/ 604 kcal 15 g 30 g 68 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.