A kép csak illusztráció!
Spagetti padlizsánraguval
HOZZÁVALÓK:
- 300 g padlizsán
- 150 g paradicsom
- 150 g vöröshagyma
- 50 g olívabogyó (magozott)
- 2 szál szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 ek olívaolaj
- 0,5 dl borecet
- 320 g durumspagetti
- 40 g reszelt parmezán sajt
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- A padlizsánt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál sóval, majd egy szűrőtálban hagyjuk 30 percet pihenni. A paradicsomokat meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a szárzellert vékony karikákra, az olívabogyókat félbe vágjuk.
- Két evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert és az olívabogyót, mérsékelt lángon 20 percig főzzük.
- A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk és 4 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a mártást és a borecetet, további 3-4 percig főzzük, a végén sózzuk, borssal is meghintjük.
- Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk a padlizsánragut, és parmezán sajttal megszórjuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2536 KJ/ 604 kcal | 15 g | 30 g | 68 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.