Sonkás, sárgadinnyés spagetti

A kép csak illusztráció!

Sonkás, sárgadinnyés spagetti

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg sárgadinnye
  • 50 dkg durumspagetti
  • 3 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 4 ek olívaolaj
  • 8 szelet pármai sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom (cukormentes)
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és miután felforrt, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott sárgadinnyét, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  2. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk a sárgadinnyés szósszal. Tálaláskor a tetejére tesszük a sonkaszeleteket.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
3141 KJ/ 748 kcal 26 g 24,3 g 108 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.