A kép csak illusztráció!
Snidlinges karfiolkrémleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 nagy fej karfiol
- 20 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 db zöldségleveskocka
- 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 1 csomag snidling
- só
- bors
- fűszerpaprika
- fokhagymapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A karfiolt apró rózsáira szedjük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A karfiolrózsák kb. negyed részét levesbetétnek egy tálban 1 evőkanál olívaolajban elkevert sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin a sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
- A maradék felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát. Felöntjük a leveskockákból készített 8 dl zöldséglével, felforraljuk. A burgonyát és a karfiolt a levesbe tesszük és kb. 20 percig főzzük. Beleöntjük a tejszínt, átforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A snidlinget ollóval összevágjuk. Tálaláskor a levesre tesszük a megsült karfiolrózsákat és megszórjuk snidlinggel.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1052 KJ/ 251 kcal | 9 g | 13 g | 25 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.