Snidlinges karfiolkrémleves

A kép csak illusztráció!

Snidlinges karfiolkrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 1 csomag snidling
  • bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagymapor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A karfiolrózsák kb. negyed részét levesbetétnek egy tálban 1 evőkanál olívaolajban elkevert sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin a sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  3. A maradék felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát. Felöntjük a leveskockákból készített 8 dl zöldséglével, felforraljuk. A burgonyát és a karfiolt a levesbe tesszük és kb. 20 percig főzzük. Beleöntjük a tejszínt, átforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A snidlinget ollóval összevágjuk. Tálaláskor a levesre tesszük a megsült karfiolrózsákat és megszórjuk snidlinggel.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1052 KJ/ 251 kcal 9 g 13 g 25 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/X/01-06v.