Sajtkrémmel töltött gombafejek

A kép csak illusztráció!

Sajtkrémmel töltött gombafejek

HOZZÁVALÓK:

  • 32 db csiperkegomba (kisebbek)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 250 g natúr vajkrém
  • 10 dkg füstölt krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 db koktélparadicsom
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük egy mozdulattal. 16 darab gomba tetejét éles kiskéssel megdíszítjük és a többi gombával együtt forró serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészült, kihűtjük.
  2. A töltelékhez a natúr vajkrémet a krémsajttal elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel.
  3. A kihűlt díszítetlen gombákat tálcára tesszük, megtöltjük a csillagcsöves habzsákba szedett sajtkrémmel, rátesszük a díszített gombafejeket. Cikkekre vágott koktélparadicsomokkal és petrezselyemmel díszítjük.
  4. Előételként hidegen tálaljuk friss pirítóssal.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
1880 KJ/ 448 kcal 8 g 43 g 11 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.