A kép csak illusztráció!
Sajtkrémmel töltött gombafejek
HOZZÁVALÓK:
- 32 db csiperkegomba (kisebbek)
- 0,5 dl olívaolaj
- 250 g natúr vajkrém
- 10 dkg füstölt krémsajt
- 1 csokor petrezselyem
- 8 db koktélparadicsom
- só
- őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük egy mozdulattal. 16 darab gomba tetejét éles kiskéssel megdíszítjük és a többi gombával együtt forró serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészült, kihűtjük.
- A töltelékhez a natúr vajkrémet a krémsajttal elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel.
- A kihűlt díszítetlen gombákat tálcára tesszük, megtöltjük a csillagcsöves habzsákba szedett sajtkrémmel, rátesszük a díszített gombafejeket. Cikkekre vágott koktélparadicsomokkal és petrezselyemmel díszítjük.
- Előételként hidegen tálaljuk friss pirítóssal.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1880 KJ/ 448 kcal | 8 g | 43 g | 11 g |