Rizslepény zöldségekkel

A kép csak illusztráció!

Rizslepény zöldségekkel

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg barnarizs
  • 2 db tojás
  • 15 dkg Trappista sajt light
  • 15 dkg sárgarépa
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, petrezselyem, reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sajtot lereszeljük. A rizst háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal, és pihentetjük.
  2. A sárgarépát felkarikázzuk. A rózsáira szedett brokkolit sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a spenótleveleket 3 percre, majd leszűrjük.
  3. Egy serpenyőben vajon kevés vízzel, sóval, borssal megpároljuk a répát. Amikor még roppanós, hozzáadjuk a brokkolit, a spenótot, a szerecsendiót, és a tejszínnel pár perc alatt összepároljuk.
  4. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, összenyomkodjuk, majd 2 ek. felforrósított olajon mindkét oldalukat megsütjük. A tejszínes zöldségekkel tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2455 KJ/ 585 kcal 27,2 g 23,4 g 67 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.