A kép csak illusztráció!
Rizslepény zöldségekkel
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg barnarizs
- 2 db tojás
- 15 dkg Trappista sajt light
- 15 dkg sárgarépa
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg spenótlevél
- 1 ek vaj
- 2 ek olaj
- 2 dl tejszín
- só, bors, petrezselyem, reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A sajtot lereszeljük. A rizst háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal, és pihentetjük.
- A sárgarépát felkarikázzuk. A rózsáira szedett brokkolit sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a spenótleveleket 3 percre, majd leszűrjük.
- Egy serpenyőben vajon kevés vízzel, sóval, borssal megpároljuk a répát. Amikor még roppanós, hozzáadjuk a brokkolit, a spenótot, a szerecsendiót, és a tejszínnel pár perc alatt összepároljuk.
- A sajtos rizsből lepényeket formálunk, összenyomkodjuk, majd 2 ek. felforrósított olajon mindkét oldalukat megsütjük. A tejszínes zöldségekkel tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2455 KJ/ 585 kcal | 27,2 g | 23,4 g | 67 g |