A kép csak illusztráció!
Ricottás saláta
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej saláta
- 10 dkg eper
- 10 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg ricotta
- 15 dkg uborka
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl natúr joghurt
- kapor, só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A salátát összetépkedjük, az epret kis darabokra vágjuk, a paradicsomot kettévágjuk.
- A salátaleveleket tányérokba tesszük, rátesszük az epret és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk.
- Az uborkát meghámozzuk, összeturmixoljuk az olajjal, a joghurttal és a kaporral. Sóval, ízlés szerint fehér borssal ízesítjük.
- Az uborkaöntetet rálocsoljuk a salátára, a ricottát a tetejére morzsoljuk, és így tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
644 KJ/ 153 kcal | 7,5 g | 9,6 g | 8,3 g |