A kép csak illusztráció!
Ribizlis túrós csokitorta
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás
- 15 dkg eritrit (édesítőszer)
- 2,5 dkg kakaópor (cukormentes)
- 2,5 dkg zabliszt
- 20 dkg ribizli
- 1 db citrom
- 25 dkg túró
- 10 dkg habtejszín (cukormentes)
- 25 dkg mascarpone
ELKÉSZÍTÉS:
- A túrót a citrom reszelt héjával, levével és az édesítőszerrel botmixeljük. Hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és hűtőbe tesszük.
- A tojásfehérjéből lágy habot készítünk, hozzáadunk 7,5 dkg édesítőszert, és kemény habbá verjük. A tojássárgákat 7,5 dkg édesítőszerrel kikeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kakaóporral elkevert zablisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk a kakaós masszához.
- A piskótát előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon megsütjük. A megsült piskótát 6 egyenlő részre szeleteljük.
- Megkenjük a túrókrém 2/3-val az egészet, rászórjuk a ribizli 1/3-át, majd fogjuk az egyik szélső csíkot és feltekerjük. Ezt a csigát egy lapos tál közepére állítjuk. A következő csíkkal körbe öleljük ezt a csigát, majd folytatólagosan az összes csíkkal növeljük a torta méretét. Így szép magas és függőlegesen csíkos lesz.
- A maradék túrókrémmel bevonjuk a tortát, díszítjük a félretett ribizlivel, és hűtőbe tesszük.
Kalóriatartalom* (1 szelet) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
827 KJ/ 197 kcal | 8 g | 16 g | 5 g |