Ribizlis túrós csokitorta

A kép csak illusztráció!

Ribizlis túrós csokitorta

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 2,5 dkg kakaópor (cukormentes)
  • 2,5 dkg zabliszt
  • 20 dkg ribizli
  • 1 db citrom
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg habtejszín (cukormentes)
  • 25 dkg mascarpone

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A túrót a citrom reszelt héjával, levével és az édesítőszerrel botmixeljük. Hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjéből lágy habot készítünk, hozzáadunk 7,5 dkg édesítőszert, és kemény habbá verjük. A tojássárgákat 7,5 dkg édesítőszerrel kikeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kakaóporral elkevert zablisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk a kakaós masszához.
  3. A piskótát előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon megsütjük. A megsült piskótát 6 egyenlő részre szeleteljük.
  4. Megkenjük a túrókrém 2/3-val az egészet, rászórjuk a ribizli 1/3-át, majd fogjuk az egyik szélső csíkot és feltekerjük. Ezt a csigát egy lapos tál közepére állítjuk. A következő csíkkal körbe öleljük ezt a csigát, majd folytatólagosan az összes csíkkal növeljük a torta méretét. Így szép magas és függőlegesen csíkos lesz.
  5. A maradék túrókrémmel bevonjuk a tortát, díszítjük a félretett ribizlivel, és hűtőbe tesszük.
Kalóriatartalom*
(1 szelet)
Fehérje Zsír Szénhidrát
827 KJ/ 197 kcal 8 g 16 g 5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.