Ribizlis piskóta

A kép csak illusztráció!

Ribizlis piskóta

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 3 db tojásfehérje
  • 4 ek (púpozott) barna rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg eritrit (édesítőszer)
  • 2 csipet só
  • ½ db citrom
  • 20 dkg ribizli

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 5 dkg édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzáadunk 10 dkg édesítőszert, a végén pedig óvatosan belekeverjük a ribizlit.
  4. A sütőből kivett tésztára rákenjük a tojáshabot, majd visszatesszük még 10 percre sülni, amíg a teteje megpirul.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2329 KJ/ 568 kcal 35 g 22 g 52 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.