A kép csak illusztráció!
Ribizlis piskóta
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- 4 ek (púpozott) barna rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg eritrit (édesítőszer)
- 2 csipet só
- ½ db citrom
- 20 dkg ribizli
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 5 dkg édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzáadunk 10 dkg édesítőszert, a végén pedig óvatosan belekeverjük a ribizlit.
- A sütőből kivett tésztára rákenjük a tojáshabot, majd visszatesszük még 10 percre sülni, amíg a teteje megpirul.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2329 KJ/ 568 kcal | 35 g | 22 g | 52 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.