Rakott zöldségek színkavalkádja

A kép csak illusztráció!

Rakott zöldségek színkavalkádja

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg brokkoli
  • 40 dkg kukorica (mirelit)
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg lilahagyma
  • 2 db tojás
  • 10 dkg Óvári sajt
  • 2 dkg olaj
  • 2 dkg bacon
  • bors
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A brokkolirózsákat kevés sós vízben 5 percig pároljuk, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A kukoricát szintén főzzük és lecsurgatjuk.
  2. A lilahagymát vékony karikákra vágva az olaj felén megfuttatjuk, hozzáadjuk a paradicsomgerezdeket, és néhány percig kevergetjük.
  3. Egy jénai tálat kikenünk a megmaradt olajjal, beleterítjük a kukoricát. Erre a hagymás paradicsom, majd a brokkoli kerül.
  4. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és fűszerezzük. Egyenletesen elosztjuk a zöldségek tetején, megszórjuk a maradék sajttal és díszítésképpen a felkockázott bacondarabokkal. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1720,8 KJ/410 kcal 23,3 g 23 g 24,6 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.