A kép csak illusztráció!
Rakott zöldségek színkavalkádja
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg brokkoli
- 40 dkg kukorica (mirelit)
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg lilahagyma
- 2 db tojás
- 10 dkg Óvári sajt
- 2 dkg olaj
- 2 dkg bacon
- só
- bors
- szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A brokkolirózsákat kevés sós vízben 5 percig pároljuk, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A kukoricát szintén főzzük és lecsurgatjuk.
- A lilahagymát vékony karikákra vágva az olaj felén megfuttatjuk, hozzáadjuk a paradicsomgerezdeket, és néhány percig kevergetjük.
- Egy jénai tálat kikenünk a megmaradt olajjal, beleterítjük a kukoricát. Erre a hagymás paradicsom, majd a brokkoli kerül.
- A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és fűszerezzük. Egyenletesen elosztjuk a zöldségek tetején, megszórjuk a maradék sajttal és díszítésképpen a felkockázott bacondarabokkal. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1720,8 KJ/410 kcal | 23,3 g | 23 g | 24,6 g |