A kép csak illusztráció!
Rakott padlizsán (4 személyre)
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg darált pulykahús
- 2 darab padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré (cukormentes)
- 1 darab vöröshagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 20 dkg mozzarella sajt
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
- Ha már átsült, kevés vizet öntünk rá, hozzátesszük a paradicsompürét, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, és sűrű ragut főzünk belőle.
- A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk, megkenjük a szeleteket olívaolajjal és néhány perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, kirakjuk az alját a padlizsán szeletekkel, rákanalazzuk a húsos ragut, arra mozzarella sajt szeleteket helyezünk és reszelt parmezánsajtot, majd betakarjuk a maradék padlizsánnal. A tetejére szintén sajtot szórunk. 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2190 KJ/ 522 kcal | 35 g | 36 g | 14 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.