Quinoasaláta dióval

A kép csak illusztráció!

Quinoasaláta dióval

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g quinoa
  • 200 g retek
  • 100 g dió
  • 125 g gránátalmamag
  • 1 db citrom
  • 4 ek olívaolaj
  • mentalevél
  • petrezselyem
  • koriander

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy vastag falú lábosban öntsük fel a quinoát forró vízzel. Forraljuk fel újra, majd a lángot kisebbre véve 15 percig főzzük, míg a quinoa magába szívja az összes vizet. Miután megfőtt, hagyjuk állni legalább 15 percig.
  2. Adjuk hozzá a quinoához a citrom reszelt héját, az olívaolajat, sóval ízesítjük.
  3. Miután a quinoa kihűlt, hozzáadjuk a feldarabolt retket, a kisebb darabokra tört diót, a citrom levét, valamint a gránátalmamag, a koriander és a petrezselyem nagy részét. Lazán forgassuk össze, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek.
  4. Tálalóedényekbe szedve megszórjuk a maradék gránátalmával, korianderrel és petrezselyemmel.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1229 KJ/ 293 kcal 8 g 16 g 26 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.