A kép csak illusztráció!
Quinoasaláta dióval
HOZZÁVALÓK:
- 300 g quinoa
- 200 g retek
- 100 g dió
- 125 g gránátalmamag
- 1 db citrom
- 4 ek olívaolaj
- só
- mentalevél
- petrezselyem
- koriander
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy vastag falú lábosban öntsük fel a quinoát forró vízzel. Forraljuk fel újra, majd a lángot kisebbre véve 15 percig főzzük, míg a quinoa magába szívja az összes vizet. Miután megfőtt, hagyjuk állni legalább 15 percig.
- Adjuk hozzá a quinoához a citrom reszelt héját, az olívaolajat, sóval ízesítjük.
- Miután a quinoa kihűlt, hozzáadjuk a feldarabolt retket, a kisebb darabokra tört diót, a citrom levét, valamint a gránátalmamag, a koriander és a petrezselyem nagy részét. Lazán forgassuk össze, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek.
- Tálalóedényekbe szedve megszórjuk a maradék gránátalmával, korianderrel és petrezselyemmel.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1229 KJ/ 293 kcal | 8 g | 16 g | 26 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.