Pulykacomb meggymártással és polentagaluskával

A kép csak illusztráció!

Pulykacomb meggymártással és polentagaluskával

HOZZÁVALÓK:

  • 1,2 kg felső pulykacomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 600 g meggy
  • 4 ek eritrit (édesítőszer)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 150 g kukoricadara
  • 1 ek vaj
  • bors
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A pulykacombot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, de használhatunk pulykafűszersót is, majd összetűzzük, sonkaszerűen megkötözzük, és sütőedénybe tesszük. Mellétesszük a gerezdekre szelt hagymát és feldarabolt fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal és a száraz fehérborral. 180 fokos sütőben lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd fedetlenül sütjük még további 20-25 percet, hogy megpiruljon.
  2. A mártáshoz a kimagozott meggyet az édesítőszerrel, 1 dl vörösborral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal rövid ideig forraljuk. Majd felöntjük az 1 dl vörösborban elkevert étkezési keményítővel, és pár perc alatt besűrítjük.
  3. A polentához 4,5 dl enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórjuk a kukoricadarát, és 2-3 perc alatt krémsűrűségűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, 1 csipet szerecsendióval ízesítjük, beleolvasztjuk a vajat, és fedő alatt 10-12 percet puffasztjuk.
  4. A megsült húsról leszedjük a zsineget, felszeleteljük. Vízbe mártott evőkanállal galuskákat formálunk a polentából, a hús mellé rendezzük és a mártással együtt tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2088 KJ/ 497 kcal 33 g 20 g 37 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.