A kép csak illusztráció!
Pulykacomb meggymártással és polentagaluskával
HOZZÁVALÓK:
- 1,2 kg felső pulykacomb
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 600 g meggy
- 4 ek eritrit (édesítőszer)
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 db citrom héja
- 2 ek étkezési keményítő
- 150 g kukoricadara
- 1 ek vaj
- só
- bors
- őrölt fahéj
- szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A pulykacombot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, de használhatunk pulykafűszersót is, majd összetűzzük, sonkaszerűen megkötözzük, és sütőedénybe tesszük. Mellétesszük a gerezdekre szelt hagymát és feldarabolt fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal és a száraz fehérborral. 180 fokos sütőben lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd fedetlenül sütjük még további 20-25 percet, hogy megpiruljon.
- A mártáshoz a kimagozott meggyet az édesítőszerrel, 1 dl vörösborral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal rövid ideig forraljuk. Majd felöntjük az 1 dl vörösborban elkevert étkezési keményítővel, és pár perc alatt besűrítjük.
- A polentához 4,5 dl enyhén sós, forrásban lévő vízbe szórjuk a kukoricadarát, és 2-3 perc alatt krémsűrűségűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, 1 csipet szerecsendióval ízesítjük, beleolvasztjuk a vajat, és fedő alatt 10-12 percet puffasztjuk.
- A megsült húsról leszedjük a zsineget, felszeleteljük. Vízbe mártott evőkanállal galuskákat formálunk a polentából, a hús mellé rendezzük és a mártással együtt tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2088 KJ/ 497 kcal | 33 g | 20 g | 37 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.