A kép csak illusztráció!
Pudingos-földimogyorós sütemény
HOZZÁVALÓK:
- 9 db háztartási keksz (cukormentes)
- 2 dl tej (2,8 %-os)
- 20 g tejszínes pudingpor (cukormentes)
- 3 ek eritrit
- 5 dkg földimogyoróvaj (cukormentes)
- 2,5 dkg karamella (cukormentes)
- 5 dkg sótlan földimogyoró
- 1 dl+ 1,5 tk tejszín
- 1 csipet só
- 1 tk kókuszolaj
- 5 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A sütőforma alját kirakjuk a keksszel. A tejből 0,5 dl-t kimérünk és csomómentesre keverjük a pudingporral és 2 evőkanál eritrittel. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kikevert pudingot, majd kis lángon krémesre főzzük. Még melegen a kekszes alapra simítjuk és hagyjuk hűlni.
- A földimogyoróvajat, 1 dl tejszínt, 1 evőkanál eritritet, a csipet sót és a kisebb darabokra vágott karamellát egy lábosban felmelegítjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Majd a puding tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük.
- A csokoládét a kókuszolajjal mikrohullámú sütőben megolvasztjuk és 1,5 teáskanál tejszínnel egyneműre kikeverjük. A megdermedt sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a hűtőbe. Kockákra vágva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
6379 KJ/ 1519 kcal | 44 g | 103 g | 109 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.