Pudingos-földimogyorós sütemény

A kép csak illusztráció!

Pudingos-földimogyorós sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 9 db háztartási keksz (cukormentes)
  • 2 dl tej (2,8 %-os)
  • 20 g tejszínes pudingpor (cukormentes)
  • 3 ek eritrit
  • 5 dkg földimogyoróvaj (cukormentes)
  • 2,5 dkg karamella (cukormentes)
  • 5 dkg sótlan földimogyoró
  • 1 dl+ 1,5 tk tejszín
  • 1 csipet só
  • 1 tk kókuszolaj
  • 5 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sütőforma alját kirakjuk a keksszel. A tejből 0,5 dl-t kimérünk és csomómentesre keverjük a pudingporral és 2 evőkanál eritrittel. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kikevert pudingot, majd kis lángon krémesre főzzük. Még melegen a kekszes alapra simítjuk és hagyjuk hűlni.
  2. A földimogyoróvajat, 1 dl tejszínt, 1 evőkanál eritritet, a csipet sót és a kisebb darabokra vágott karamellát egy lábosban felmelegítjük, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Majd a puding tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük.
  3. A csokoládét a kókuszolajjal mikrohullámú sütőben megolvasztjuk és 1,5 teáskanál tejszínnel egyneműre kikeverjük. A megdermedt sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a hűtőbe. Kockákra vágva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
6379 KJ/ 1519 kcal 44 g 103 g 109 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.