A kép csak illusztráció!
Póréhagymakrémleves ementáli sajttal
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg ementáli sajt
- 8 dl zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín (10%-os)
- 2 ek vaj
- 2 db póréhagyma fehér része
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
- só, bors, snidling
ELKÉSZÍTÉS:
- A megolvasztott vajon a felkarikázott póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a lereszelt sajtot. Összeforgatjuk, majd felöntjük az alaplével.
- A levest felforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad és a burgonya megpuhul. Botmixerrel krémesre törjük.
- A leveshez csorgatjuk a tejszínt, fűszerezzük és még egyet forralunk rajta.
- A kész krémlevest forrón, pirított kenyérkockákkal és apróra vágott snidlinggel tálaljuk.
- Frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1719 KJ/ 409,3 kcal | 16,5 g | 24,6 g | 26 g |