Póréhagymakrémleves ementáli sajttal

A kép csak illusztráció!

Póréhagymakrémleves ementáli sajttal

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 2 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 2 ek vaj
  • 2 db póréhagyma fehér része
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • só, bors, snidling

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A megolvasztott vajon a felkarikázott póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a lereszelt sajtot. Összeforgatjuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. A levest felforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad és a burgonya megpuhul. Botmixerrel krémesre törjük.
  3. A leveshez csorgatjuk a tejszínt, fűszerezzük és még egyet forralunk rajta.
  4. A kész krémlevest forrón, pirított kenyérkockákkal és apróra vágott snidlinggel tálaljuk.
  5. Frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
1719 KJ/ 409,3 kcal 16,5 g 24,6 g 26 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.