Pikáns pontyleves

A kép csak illusztráció!

Pikáns pontyleves

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg pontyszelet
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 liter zöldségalaplé
  • ½ db citrom héja és leve
  • 1 db babérlevél
  • 1 szem csillagánizs
  • 1 mk szemes bors
  • 1 mk koriandermag
  • 1 mk kurkuma
  • 1 ek petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a póréhagymát felkarikázzuk, a zellert és a burgonyát felkockázzuk.
  3. Lábosban az olajat felforrósítjuk, a zöldségeket átpirítjuk rajta, az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket (a csillagánizst, borsot és koriandermagot teatojásba érdemes rakni, hogy egyben eltávolítható legyen a levesből), forrástól számítva 10 percig főzzük.
  4. A halszeleteket a levesbe tesszük, hozzáadjuk a citromhéját-és levét, majd még 10-15 percig főzzük. Petrezselyemmel megszórva, citromszeletekkel tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
1620 KJ/ 386 kcal 27 g 19 g 25 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.