A kép csak illusztráció!
Pikáns pontyleves
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg pontyszelet
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg zellergumó
- 2 db burgonya
- 2 ek olívaolaj
- 2 liter zöldségalaplé
- ½ db citrom héja és leve
- 1 db babérlevél
- 1 szem csillagánizs
- 1 mk szemes bors
- 1 mk koriandermag
- 1 mk kurkuma
- 1 ek petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a póréhagymát felkarikázzuk, a zellert és a burgonyát felkockázzuk.
- Lábosban az olajat felforrósítjuk, a zöldségeket átpirítjuk rajta, az alaplével felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket (a csillagánizst, borsot és koriandermagot teatojásba érdemes rakni, hogy egyben eltávolítható legyen a levesből), forrástól számítva 10 percig főzzük.
- A halszeleteket a levesbe tesszük, hozzáadjuk a citromhéját-és levét, majd még 10-15 percig főzzük. Petrezselyemmel megszórva, citromszeletekkel tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1620 KJ/ 386 kcal | 27 g | 19 g | 25 g |