Pastel de Belém

A kép csak illusztráció!

Pastel de Belém

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű leveles tészta
  • 4 db tojássárgája
  • 4 dl tej (1,5 %-os)
  • 20 dkg eritrit
  • 3 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk vaj
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A tejből 3,5 dl-t az édesítőszerrel, sóval és a vajjal forrásig melegítjük. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük több részletben, folyamatosan keverve a forró cukros tejet. Kevergetve lehűtjük.
  3. Mikor langyos a krém, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan elkeverjük.
  4. A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk. A hűtőből kivett tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, kis kosárkákat formázunk és belesimítjuk a mélyedésekbe. Mindegyiket 2/3-ig töltjük a krémmel.
  5. Előmelegített sütőben 220-250 fokon kb.12 perc alatt megsütjük.
  6. Tálaláskor poreritrittel megszórhatjuk a tetejét.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1178 KJ/ 280 kcal 7 g 17 g 21 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/X/01-06v.