A kép csak illusztráció!
Pastel de Belém
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg teljes kiőrlésű leveles tészta
- 4 db tojássárgája
- 4 dl tej (1,5 %-os)
- 20 dkg eritrit
- 3 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk vaj
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A tejből 3,5 dl-t az édesítőszerrel, sóval és a vajjal forrásig melegítjük. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük több részletben, folyamatosan keverve a forró cukros tejet. Kevergetve lehűtjük.
- Mikor langyos a krém, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan elkeverjük.
- A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk. A hűtőből kivett tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, kis kosárkákat formázunk és belesimítjuk a mélyedésekbe. Mindegyiket 2/3-ig töltjük a krémmel.
- Előmelegített sütőben 220-250 fokon kb.12 perc alatt megsütjük.
- Tálaláskor poreritrittel megszórhatjuk a tetejét.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1178 KJ/ 280 kcal | 7 g | 17 g | 21 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.