A kép csak illusztráció!
Paradicsomos húsgombóc bulgurral
HOZZÁVALÓK:
- 0,5 kg csirkemellfilé (darált)
- 10 dkg bulgur
- 1 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 7,5 dl sűrített paradicsom (cukormentes)
- só, bors, édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS:
- A darált csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a tojással és a nyers bulgurral.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk és forrásban lévő, kb.1 liter sós vízbe tesszük. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, óvatosan megkeverjük és fedő alatt puhára főzzük. Ha nagyon savanyú, édesítőszerrel ízesítjük.
- Az utolsó 10-15 percben fedő nélkül főzzük. Ha megpuhult a gombóc, akkor kész is, melegen tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1265,4 KJ/ 301,3 kcal | 35 g | 5,2 g | 27 g |