Paradicsomos húsgombóc bulgurral

A kép csak illusztráció!

Paradicsomos húsgombóc bulgurral

HOZZÁVALÓK:

  • 0,5 kg csirkemellfilé (darált)
  • 10 dkg bulgur
  • 1 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7,5 dl sűrített paradicsom (cukormentes)
  • só, bors, édesítőszer

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A darált csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a tojással és a nyers bulgurral.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk és forrásban lévő, kb.1 liter sós vízbe tesszük. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, óvatosan megkeverjük és fedő alatt puhára főzzük. Ha nagyon savanyú, édesítőszerrel ízesítjük.
  3. Az utolsó 10-15 percben fedő nélkül főzzük. Ha megpuhult a gombóc, akkor kész is, melegen tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1265,4 KJ/ 301,3 kcal 35 g 5,2 g 27 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.