Paradicsomos húsgombóc

A kép csak illusztráció!

Paradicsomos húsgombóc

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g pulykahús darált
  • 100 g basmati rizs
  • 50 g zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g paradicsompüré (cukormentes)
  • 6 ek eritrit (édesítőszer)
  • 2 ek olaj
  • bors
  • őrölt paprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A basmati rizst beáztatjuk egy órára. Ha letelt, lecsepegtetjük, 1,5×-es vizet forralunk és ráöntjük a rizsre. Tovább forraljuk, közepes lángon lefedve. Miután az összes vizet magába szívta, megfőtt, fedő nélkül hagyjuk picit hűlni.
  2. Az apróra kockázott hagymát megdinszteljük egy kevés olajon, majd félretesszük. A húshoz hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Jól összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát és a rizst. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük.
  3. Elkészítjük a paradicsom alapot. Egy nagyobb lábosba öntjük a paradicsompürét, elkeverjük 4 dl vízzel, ízesítjük sóval, eritrittel.
  4. A paradicsompüréhez adjuk a gombócokat és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1713 KJ/ 408 kcal 30 g 16 g 36 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.