A kép csak illusztráció!
Paradicsomos húsgombóc
HOZZÁVALÓK:
- 500 g pulykahús darált
- 100 g basmati rizs
- 50 g zabpehely
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsompüré (cukormentes)
- 6 ek eritrit (édesítőszer)
- 2 ek olaj
- só
- bors
- őrölt paprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A basmati rizst beáztatjuk egy órára. Ha letelt, lecsepegtetjük, 1,5×-es vizet forralunk és ráöntjük a rizsre. Tovább forraljuk, közepes lángon lefedve. Miután az összes vizet magába szívta, megfőtt, fedő nélkül hagyjuk picit hűlni.
- Az apróra kockázott hagymát megdinszteljük egy kevés olajon, majd félretesszük. A húshoz hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Jól összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát és a rizst. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük.
- Elkészítjük a paradicsom alapot. Egy nagyobb lábosba öntjük a paradicsompürét, elkeverjük 4 dl vízzel, ízesítjük sóval, eritrittel.
- A paradicsompüréhez adjuk a gombócokat és lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1713 KJ/ 408 kcal | 30 g | 16 g | 36 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.