Paradicsomleves tökmagos sajtchips-szel

A kép csak illusztráció!

Paradicsomleves tökmagos sajtchips-szel

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg darabolt paradicsomkonzerv (cukormentes)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek eritrit (édesítőszer)
  • 1 db zeller
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg Gouda sajt
  • 3 dkg tökmag
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés sóval olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, amint illata lesz, beleöntjük a paradicsomot.
  2. Beleszórjuk a szódabikarbónát, a reszelt zellert, felöntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, botmixeljük, és borssal ízesítjük még.
  3. A sajtokat kb. 3 cm-es csíkokra szabdaljuk, egymástól pár centire sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk őket tökmaggal, és akár őrölt borssal is fűszerezhetjük.
  4. Előmelegített sütőben 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész paradicsomlevest a ropogós tökmagos sajtchips-szel tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
737 KJ/ 175 kcal 10 g 11 g 9 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.