A kép csak illusztráció!
Paradicsomleves tökmagos sajtchips-szel
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg darabolt paradicsomkonzerv (cukormentes)
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 ek eritrit (édesítőszer)
- 1 db zeller
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg Gouda sajt
- 3 dkg tökmag
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés sóval olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, amint illata lesz, beleöntjük a paradicsomot.
- Beleszórjuk a szódabikarbónát, a reszelt zellert, felöntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, botmixeljük, és borssal ízesítjük még.
- A sajtokat kb. 3 cm-es csíkokra szabdaljuk, egymástól pár centire sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk őket tökmaggal, és akár őrölt borssal is fűszerezhetjük.
- Előmelegített sütőben 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
- A kész paradicsomlevest a ropogós tökmagos sajtchips-szel tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
737 KJ/ 175 kcal | 10 g | 11 g | 9 g |